Τετάρτη, 9 Σεπτεμβρίου 2009

Χταπόδι με μέλι

1 1/2 κιλό περίπου χταπόδι
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
3-4 μεγάλα κρεμμύδια σε ροδέλλες
1 κουταλιά ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι γλυκό κρασί
1/2 φλιτζάνι ξύδι
1 ντομάτα
1 φυλλο δάφνης
3-4 κόκκους μπαχάρι
πιπέρι
2-3 κουταλιά σούπας μέλι.

Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια φαρδιά κατσαρόλα και μαραίνουμε τα κρεμύδια, ανακατεύοντας. Τα πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη.
Κόβουμε το χταπόδι σε μπουκιές και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε το κρασί, το ξύδι, την ντομάτα ψιλοκομμένη, τη δάφνη, το μπαχάρι και το πιπέρι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και τα αφήνουμε να βράσουν 1 με 1 1/2 ώρα. Την τελευταία στιγμή ρίχνουμε το μέλι και ανακατεύουμε.

*Μία πολύ ωραία συνταγή για τσιπουράκι ή ουζάκι και καλή παρέα...*

Παρασκευή, 4 Σεπτεμβρίου 2009

ΠΑΡΑΓΩΓΗ 2009

Μετά από πολύ δουλειά όλο το καλοκαίρι οι κόποι μας ανταμείφθηκαν με υπέροχο, εύγευστο και μυρωδάτο φρέσκο μέλι... Η καλύτερη ανταμοιβή... Τι άλλο μπορώ να πω; Οι φωτογραφίες τα λένε όλα...

Τα μελισσάκια δούλεψαν πάρα πολύ καλά και τα πλαίσια ήταν όλα γεμάτα...



Φέτος πρώτη φορά χρησιμοποίησα την συγκεκριμένη συσκευασία σε σχέση με άλλες χρονιές που είχα το κλασσικό γυάλινο βάζο.