Τρίτη, 28 Απριλίου 2009

Ανοιξιάτικες Δουλειές...

Πιστεύω να περάσατε όλοι πολύ καλά το Πάσχα. Εγώ πάλι επιτέλους βρήκα χρόνο να ασχοληθώ με τα μελίσσια. Δυστυχώς δεν τα βρήκα όπως τα φανταζόμουν τα πράγματα. Λόγω ΝΟΖΕΜΙΑΣΗΣ έχασα 22 συνολικά μελισσάκια... Τα υπόλοιπα πάνε πολύ καλά εκτός από 2-3 που είναι στα 3 πλαίσια ακόμα ο πληθυσμός τους. Μετά από λεπτομερή έλεγχο των κυψελών βάλαμε πολλά πατώματα και φυσικά τροφοδότηση με πυκνό σιρόπι Ετοιμάσαμε και αρκετές κυψέλες για παραφυάδες (ξύσιμο και απολύμανση εσωτερικά με ασβέστη) ώστε να αυξήσουμε όσο μπορούμε τα μελισσάκια μας.


Και μόλις ανοίξαμε την συγκεκριμένη κυψέλη μας περίμενε μια έκπληξη... Μια υπέροχη γλώσσα....Αυτό το μελισσάκι παρόλο που από τροφές είναι υπέρ πλήρες δεν αυξάνει πληθυσμό...Σε ένα άλλο πλαίσιο την ώρα που κάναμε έλεγχο είδαμε και έναν κηφήνα (στη μύτη του ξέστρου αν και δεν φαίνεται καλά).

Και εδώ διακρίνεται και κηφηνογόνος...

2 σχόλια:

  1. Γεια σου Χρηστο, καλά κουράγια.
    Καλα.. 22 έχασες? ποσα έχεις ρε θηρίο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είχα 52 Κώστα μαζί με τον παπά του χωριού από τον οποίο "κόλλησα" με τη μελισσοκομία αφού από μικρός ήμουν μαζί του μέσα στα μελίσσια. Το καλό είναι ότι αυτά που έμειναν είναι πολύ δυνατά και ελπίζω να κάνουμε αρκετές παραφυάδες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή